Aspilos Elaia Logo

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Κάθε καρπός κρύβει μια μικρή ιστορία αυτού του κόσμου.

Για μας τους Έλληνες η ελιά απαντάται στην αρχή της ιστορίας μας. Είναι μέρος των παραδόσεων μας, της λατρείας μας κι αναπόσπαστο κομμάτι του τραπεζιού μας!

Για την οικογένειά μου όμως, η ελιά είναι η ταυτότητά της. Η δική μας ιστορία. Το λιόδεντρο, που στο διάβα των αιώνων μας πρόσφερε ζωή, φως, όνειρα γλυκά κι ελπίδες.

Γιατί ήταν στον ίσκιο της ελιάς, όταν 2 αιώνες πριν, γεννήθηκε ο παππούς μου. Ήταν τα χωράφια που μαζί με τους προγόνους του, εκείνος καλλιεργούσε από μικρό παιδί. Ήταν το ελαιόλαδο που τον έθρεψε και η γη που τόσο αγαπούσε και σέβονταν που τον οδήγησαν το 1929 να γίνει ένας από τους πρώτους και μεγαλύτερους λαδέμπορους στην Ελλάδα. Τέτοια ήταν η αγάπη του για την ελιά που πείσμωσε, κι από ένα μικρό νησί του Βόρειου Αιγαίου, ταξίδεψε στην Ευρώπη για να μοιραστεί περήφανα τον χρυσό θησαυρό του τόπου του, το ελαιόλαδό του. Ακόμα θυμάμαι να μας λέει: «Τούτο ‘δω το δέντρο, σε κάνει να μην χάνεις τις ελπίδες σου!»

Την ίδια αγάπη πέρασε και στα παιδιά του. Τα έμαθε κι εκείνα να σέβονται την ελιά. Γιατί ήταν το  λάδι της που συνέχιζε να τα θρέφει κι ήταν κι εκείνοι οι στίχοι της μάνα τους, της γιαγιάς μου που, μερικά χρόνια μετά, με νανούριζαν ρυθμικά: «Απ’ την πηγή βγαίνει νερό κι από τσ’ ελιές το λάδι κι από το μαγουλάκι σου το ροδοκοκκινάδι.»

Πώς να μην αγαπήσω κι εγώ την ελιά; Από μωρό παιδί με έπαιρνε ο παππούς και πηγαίναμε να δούμε «τί κάνει η γης»! Ακόμη θυμάμαι που καθόμασταν στην ιερή ρίζα, κοιτάζοντας τους ανθρώπους στη δούλεψή μας να μαζεύουν τις ελιές και με νουθετούσε: «Κάθε καρπός κρύβει μια μικρή ιστορία αυτού του κόσμου. Ελιά δεν είναι μόνο τα δέντρα, Κωστάκη μου. Ελιά είναι η ιστορία μας. Αν δεν την κρατήσεις αμόλυντη, δεν αξίζεις τους καρπούς της».

 Αυτά ήταν τα λόγια του παππού. Αυτό είναι και το χρέος μας.

Και τώρα που εμείς σιγά σιγά αποχωρούμε, περνώντας την σκυτάλη στα παιδιά μας, την 4η γενιά εμπόρων ελαιόλαδου, οι αξίες μένουν απαράλλαχτες. Τί κι αν αλλάζουν οι πρωταγωνιστές;

Άσπιλος Ελαία η υπόσχεση, Άσπιλος Ελαία και το λάδι μας.
Με αφοσίωση και συνέπεια, από την οικογένειά μας στη δική σας!

Constantinos Kolyvas Signature

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ ΜΑΣ

Με αφοσίωση και συνέπεια
από την οικογένειά μας στη δική σας

Τρεις σειρές εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων με έντονη ταυτότητα από την Καλαμάτα, το Κολυμβάρι Χανίων αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Καλαμάτα ΠΟΠ

Protected Designation of Origin - AspilosElaia
Greek Olive oil AspilosElaia

Στην ίδια αρχαία τοποθεσία στην Πελοπόννησο, παράγεται με σεβασμό στην παράδοση, αλλά με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους το ξακουστό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.

Διατίθεται σε τενεκέ 5 λίτρων & 1 λίτρου και σε γυάλινη φιάλη 1 λίτρου.

Κολυμβάρι Χανίων ΠΟΠ

Protected Designation of Origin - AspilosElaia
Greek Olive oil AspilosElaia

Είναι η άγρια χερσόνησος του νησιού της Κρήτης και η αλμύρα του νερού του Κρητικού πελάγους που κάνουν τόσο ξεχωριστό αυτό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Διατίθεται σε τενεκέ 5 λίτρων & 1 λίτρου και σε γυάλινη φιάλη 1 λίτρου.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: εκλεκτές ποικιλίες

Greek Olive oil AspilosElaia

Επιλέξαμε τις πιο εκλεκτές ποικιλίες ελαιόλαδου από όλη την Ελλάδα και βρήκαμε την απόλυτα ισορροπημένη γεύση. Αυτή, φέρνουμε με αγάπη στο πιάτο σας!

Διατίθεται σε τενεκέ 5 λίτρων & 1 λίτρου και σε γυάλινη φιάλη 1 λίτρου.

Σχετικά με εμάς

Είμαστε η Aegean Agrofood, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς βραβευμένου εμφιαλωμένου ελληνικού ελαιολάδου και εδρεύουμε στη Λέσβο.

Σεβόμενοι την κληρονομιά και το περιβάλλον μας, όπου από το 1929 συμμετέχουμε στην παραγωγή ελαιολάδου, δεσμευόμαστε για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και προϊόντα υψηλής ποιότητας που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών μας, επιδεικνύοντας πάντα αληθινό πάθος για υπεροχή, ακεραιότητα και αξιοπιστία.

Ως λάτρεις του ελαιολάδου, δίνουμε μεγάλη σημασία στις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής που επιβάλλουν οι διεθνείς θεσμοί. Η πολυβραβευμένη εταιρεία μας έχει αποκλειστικές συνεργασίες με παραγωγούς στους οποίους παρέχουμε επιστημονικές συμβουλές, ενώ πραγματοποιούμε τακτικά ποιοτικούς ελέγχους.

Οι εγκαταστάσεις μας εφαρμόζουν διαδικασίες HACCP, ενώ διαθέτουμε πιστοποιήσεις ISO 22000:2018, FDA, KFDA και Οργανικές (DIO, USDA, AB). Πιστοποιημένοι και για την παραγωγή και εμφιάλωση των σειρών προϊόντων ελαιολάδου ΠΓΕ ΛΕΣΒΟΥ, ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΠ.

Επικοινωνία

Aegean Agrofood ΑΕ – 81100 – Παγανή Λέσβου – Ελλάδα
Τηλέφωνο: +30 22 510 23 387
E-mail: info@aspiloselaia.com
Δίκτυο: aegeanagrofood.com / lesvosgold.gr / cotinos.gr

Στείλε μήνυμα​